Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да је полиција појачала надзор и контролу на граничним прелазима, аеродромима, железничким и аутобуским станицама и на свим местима на којима се окупља већи број грађана.

 

 

Како се наводи, додатне мере заштите предузете су после терористичких напада у Анкари и Берлину а посебне мере биће предузете током прославе предстојећих божићних и новогодишњих празника.

 

«Додатна пажња полиције биће усмерена на уочавање сумњивих пакета, људи и возила, како би се спречило потенцијално извршење тешких кривичних дела или неког терористичког акта», пише у саопштењу.

 

МУП је најавио да ће повећати присуство припадника униформисаног али и цивилног састава полиције «на улицама, испред најважнијих државних институција, дипломатско-конзуларних представништава, верских објеката и на другим местима где се окупља већи број грађана».

 

«Полиција има сталну комуникацију и сарадњу са свим релевантним институцијама у земљу које брину о безбедности грађана, МУП помно прати ситуацију у региону и свету, свакодневно размењује информације са најважнијим међунарним субјектима, како би донео правовремену одлуку о даљим ативностима», стоји у саопштењу.

 

НОВОСТИ

Тагови: ;