Три главна америчка ТВ канала и даље су заинтересована за новоизабраног председника Доналда Трампа, али не на добар начин, већ покушавају да доведу у сумњу његову победу.

 

 

» Телевизијски канали имају различите ставове према оптужбама у вези наводних  руских сајбер напада, јер их могу користити за напад на Трампа«, мишљење је аналитичара Мајкла Санделија објављеном на сајту NewsBusters.org.

 

Највећа посвећеност овој теми била је у периоду од 12 до 20. децембра. Тада су три америчка телевизијска канала – Еј-Би-Си, Си-Би-Ес и Ен-Би-Си – посветили чак 58 минута и 47 секунди времена емитовања поводом оптужби којима терети руске хакере за хаковање имејл сервера Демократске партије САД.

 

У исто време, наглашава стручњак, када су руски хакери 2014. год били оптужени за упад у Белу кућу, та вест је, у највећем делу, прошла неприметно. За целу 2014. год, ова три канала су посветила том сајбер нападу на Белу кућу, само 4 минута и 51 секунди.

 

Експерт је објаснио да би подсећање на случај сајбер напада из 2014. године лоше утицао на репутацију председника Обаме, док се овогодишњи наводни сајбер напади од стране Русије користе као напад на Трампа.

 

Неки од ових канала иду толико далеко да тврде да Трамп не би победио на изборима без помоћи Русије.

 

 

Тагови: ; ; ;