Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да је договор с Русијом о авионима историјски, а да смета онима који су претходних десетак година од 2000. „слабили српску војску“.

Осим тога, како наводи, тај споразум смета још само „онима из НАТО пакта који помажу Хрватима„.

 

Дачић је рекао да је чуо „разне коментаре“ поводом набавке ловачких авиона из Русије, али, како је изјавио , споразум о томе је „знак високог поверења и сарадње Руске Федерације и Србије“ и „историјски потез“.

 

«Они који су дали Хрватима хеликоптере и они из НАТО пакта који помажу Хрватима, сада се буне зашто ми само јачамо Србију и ослањамо се у томе на Русију», рекао је Дачић.

 

Дачић је навео да „они раније то нису хтели, нису смели или нису могли“, док „ми данас и хоћемо и смемо и можемо да се поносимо сарадњом с Руском Федерацијом, Кином и другим нашим пријатељима“.

 

«Они који данас то нападају, све су учинили од 2000. године, па у наредних десетак година, да ослабе српску војску, да је униште, да је сведу на војску с таквим особинама и квалитетима да уопште не може да одбрани Србију. Ми желимо да Србија буде јака да бисмо је одбранили, а не да бисмо било кога другог нападали», казао је Дачић.

 

Наставио је рекавши: „Данас смо доживели да онима који су вршили геноцид и холокауст над Србима, Јеврејима за вриеме Другог светског рата у Хрватској, сада сметају чак и чоколадице из Србије“.

in4s.net

 

Тагови: ; ;