На питање украјинског новинара о замрзнутом конфликту у Украјини «Где је излаз из ћорсокака?», председник Русије Владимир Путин је одговорио:

 

«Чак и када Ви одете у пензију, Руси ће за Украјинце остати окупатори».

 

фото: Спутњик

 

„Добро би било и да у Донбасу Украјинце не сматрају окупаторима“, био је оштар Путин.

 

 

Руски председник Владимир Путин је међутим изјавио да је уверен да ће се односи Москве и Кијева «пре или касније» нормализовати и позвао да се настави рад у нормандијском формату иако нормандијски формат не показује да је превише ефикасан, али другог формата за решавање кризе у Украјини за сада нема.

 

На питање о приведеном украјинском режисеру, Путин је рекао да приведене Украјинце нико није мучио нити тукао.

 

„Диверзанти сами одају адресе и доушнике, па и оне на Криму. Режисери треба да снимају филмове, а не да припремају терористичке акте», рекао је Путин и додао да новинари треба да се баве новинарством, а режисери прављењем представа и филмова. „Али шта да радимо кад је режисер припремао терористички акт? Треба ли га пустити само зато што је режисер», упитао је Путин.

 

 

Данас се одржава традиционална конференција за штампу Председника РФ Владимира Путина. Председник Русије одговара на питања новинара из целог света, а ове године конференцији за штампу присуствује око хиљаду и по новинара.

 

 

Очекује се да ће ове године главне теме велике Путинове конференције за новинаре бити економија, социјална сфера, ситуација у Сирији и на Блиском истоку, борба против међународног тероризма, руско-амерички односи и регулисање ситуације у Украјини. Такође, очекује се да ће медије посебно интересовати Путинов коментар на резултате америчких избора.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;