Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:18

 

 

 

Украјинске снаге гранатирале су данас око 14:50  Дебаљцево. Током напада један пројектил је погодио и зграду средње школе. Погођени су и дечији вртић и црква. Жртава није било.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходних недељу дана 8043 пута напале територију ДНР, од тога 2679 пута из тешког наоружања забрањеног на основу Споразума из Минска. Оштећено је 25 стамбених објеката.

 

 

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 6 пута напале територију ЛНР. Нападали су насеља Калиново, Логвиново и Желтое.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су отварале ватру и на Јасиновату и Докучаевск, околину Доњецка, и насеља на југу ДНР.

 

Јутрос су украјинске снаге отвориле ватру и на насеље Красни Партизан у околини Јасиновате. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

Тагови: ; ;