Тунижанин  Анис Амри, осумњичен да је починио терористички напад на Божићном сајму у Берлину, убијен је  у пуцњави у Милану, у Италији. Ово је пренела новинска агенција  Ројтерс , позивајући се на изворе у служби безбедности у Италији.


Ову информацију такође потврђује италијански часопис Панорама. Према том листу, Тунижанин је убијен у пуцњави у предграђу Милана- Сесто Сан Гиовани. Он је заустављен од стране полиције у једном од подручја града ради провере. Између њега и полиције је дошло до пуцњаве, у којој  је полицајац  рањен у раме, а терориста убијен.

 

Према изворима из италијанске тајне службе на које се ослања новинска агенције Реутерс, Амријеви отисци  се поклапају са  отисцима  прстију на камиону којим је извршен  напад уБерлину. Напомиње се да је 24-годишњи Анис Амри  родом из Туниса провео четири године у затвору у Италији.

Министар унутрашњих послова Италије, Доменицо (Марко) Миннити је одржао ванредну конференцију за новинаре.

 

«Током рутинске контроле полицијска патрола  је зауставила аутомобил са угашеним  светлима, али је човек извадио пиштољ и почео да пуца на захтев полиције да покаже документа. Полиција је одговорила  на ватру и том приликом један полицајац  је претрпео лакше повреде», — рекао је министар.

«Убијени је  — без трунке сумње Анис Амри», — рекао је Минити.

 

Министар није прецизирао детаље. «Истрага се води», — рекао је он. Он је рекао да је италијанска страна  о овоме информисала  немачке колеге.

Тагови: ; ;