Хрватски новинар Mарко Jурич добио jе отказ на телевизиjи З1 пошто jе гледаоце позвао да користе поздрав «За дом спремни», jавио jе Индеx.хр.

 

 

 

«У свакоj прилици поздравите ‘За дом спремни’ па да видимо хоће ли у Хрватскоj порасти мржња. Aко вас неко заустави и приговори због тог поздрава, реците да учествуjете у друштвеном експерименту», позвао jе он новинаре телевизиjе З1.

 

Oва телевизиjа се извинила гледаоцима, оградила од његове изjаве и саопштила да «не дели мишљење и ставове Mарка Jурића са коjим jе прекинута даља сарадња».

 

«З1 телевизиjа с гнушањем одбиjа да учествуjе у било каквом истраживању на начин коjи jе обjавио и наjавио уредник и водитељ Mарко Jурић, одговоран за неприхватљиви, непрофесионалан и гнусан садржаj емисиjе, на коjи З1 телевизиjа, на жалост ниjе могла да утиче», саопштено jе из ове телевизиjе.

 

У саопштењу се такође наводи да се његова емисиjа «Mарков трг» више неће емитовати на програму те телевизиjе, преноси Индекс.

 

Савет за електронске медиjе пре мање од годину дана одузела jе дозволу на три дана телевизиjи З1 након што jе Jурич у своjоj емисиjи хушкао против Српске православне цркве.

 

 

 

Тагови: ; ;