Убиство руског амбасадора у Анкари је напад на Русију и руско-турске односе, сматра председник Русије Владимир Путин. Он је такође рекао да након убиства руског амбасадора, почиње да верује да је све могуће и да је променио мишљење да је турско руководство дало налог за обарање руског Су-24 у Сирији.

 

фото: Спутњик

 

„Био сам скептичан према речима да је наш авион био оборен без дозволе турског руског руководства, али сада, након убиства амбасадора, почињем да верујем да је све могуће», додао је он.

 

 

Данас се одржава традиционална конференција за штампу Председника РФ Владимира Путина. Председник Русије одговара на питања новинара из целог света, а ове године конференцији за штампу присуствује око хиљаду и по новинара.

 

 

Очекује се да ће ове године главне теме велике Путинове конференције за новинаре бити економија, социјална сфера, ситуација у Сирији и на Блиском истоку, борба против међународног тероризма, руско-амерички односи и регулисање ситуације у Украјини. Такође, очекује се да ће медије посебно интересовати Путинов коментар на резултате америчких избора.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;