Током анти-терористичке рације у Британији под сумњом  да су планирали терористичке нападе у тржним центрима уочи Божића, ухапшена је група људи, извештава Индепендент, позивајући се на изворе у истрази.

Британска полиција је под сумњом да су припремали терористички напад ухапсила четири мушкарца у граду Дербију, једног у граду Бертон апон Трент. Док је прошле недеље у Лондону  ухапшена једна жена због исте сумње. Полиција је такође упала у шест стамбених подручја и извршила претрес.  Двојица ухапшених су пуштени без подизања оптужнице, а  преостали су задржани у притвору.

 

Према писању листа, овом анти-терористичком акцијом је  спречена «велика завера», у режији терористичке групе «исламска држава.» Циљеви напада су били  «један или више трговачких центара препуних људи уочи Божића», пише  Инипендент .

 

Извор  је истакао да је се  вероватно радило о планираном  бомбашком нападу, јер је код ухапшених пронађени  материјал «који се може користити за прављење бомбе.» У којим од британских градова  су планирани терористички напади, није наведено.

 

На вероватноћу  терористичких напада током божићних празника упозоравано је  владиним круговима, током размене информација служби безбедности.

 

Терористичка група Исламска држава је јавно позивала своје следбенике да изврше нападе, наводи лист

Тагови: ; ; ;