Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Војска Србије шест ловачких авиона Миг-29 из Русије добити бесплатно а да ће бити плаћена само њихова модернизација и ново савремено наоружање које ће, након тога, те летелице моћи да користе.

 

 

Вучић је рекао да је те авионе Русија Србији дала «за џабе» а да ће Србија сама одлучити да ли ће их модернизовати, у ком смислу и за коју суму.
Он је у ироничном тону коментарисао тврдње да су ти авиони стари и да су «канте» и упитао новинаре због чега се сви толико узбуђују око набавке тих летелица ако се ради о «старим кантама».

 

«Што се секира неко због тих канти? И Хрвати и Американци. Што се секирате ако су канте и ако су ме Руси ‘превеслали’ да их узмем за џабе», рекао је Вучић, говорећи о коментарима на хрватским медијима након те донације и интересовања за ту тему медија чији је власник из Америке.

 

 

Вучић је подсетио да Хрватска у својој војсци и даље има авионе Миг-21, који су технолошки застарели и далеко слабији од Мигова 29.

 

Он је негирао да је било коме претио када је рекао да Србија више никада неће дозволити да се понови (Хрватска) акција Олуја из 1995. године, у којој је протерана већина Срба из Крајине, већ да је само рекао да Србија неће дозволити да јој неко протерује и убија људе.

 

 

Тагови: ; ; ;