Током службене посете Премијера Пакистана Наваза Шарифа, председавајући Савета Министара БиХ Денис Звиздић је одвео госта у џамију, Гази Хусрев-бегову библиотеку и на гроб Алије Изетбеговића.

 

Током посете је склоњена божићна јелка из хола зграде Парламентарне скупштине БиХ, јавља РТРС, а јелка је, на интервенцију запослених Срба и Хрвата, враћена када је пакистанска делегација напустила скупштину.

 

 

„То је потез који шаље веома ружну поруку. Не разумем зашто се то догађа, јер сам уверен да се и сам пакистански Премијер не би с тим сложио“, рекао је потпредседник Дома народа ПС БиХ Бариша Чолак.

 

Председавајућа Комисије за спољне послове Представничког дома ПС БиХ Душанка Мајкић каже да то није начин на који се представља мултиетничка земља каква је БиХ.

 

„Он је дошао у посету Бошњацима, а Бошњаци стварају илузију о БиХ као земљи Бошњака пред њиховим пријатељима из арапског света. Није то начин на који се представља једна мултиетничка земља, али то нама потврђује да БиХ оваква каква је, не може бити, нити потрајати“, каже Мајкићева, а преноси Срна.

 

Ката

Тагови: ; ;