Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:44

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да се ситуација на линији разграничења у протеклих 24 сата знатно погоршала. Украјински окупатори су 3002 пута напале територију ДНР користећи минобацаче и тешку артиљерију. Под ватром украјинских бандита нашла су се насеља Зајцево, Широка Балка, Железна Балка, Красни Партизан, Михајловка и Озеряновка у околини Горловке, Јасиновата са насељима Крута Балка и Васиљевка, Спартак, Александровка и Трудовски у околини Доњецка, као и насеља Саханка Безименое, Коминтерново и Лењинское. Током напада оштећено је шест стамбених објеката а од минобацачке ватре украјинских бандита један припадник војске ДНР је погинуо а један је рањен.

 

13:17

 

Украјинске снаге су прекршиле режим тишине који је требао да ступи на снагу 24 децембра у 00:00, саопштила је Народна милиција ЛНР. Око 11:50 украјинске снаге су поново напале насеље Калиново.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су заузеле насеље Новолуганское које се налази у «сивој зони» у околини Светлодарска. Јединице Народне милиције држе линије одбране али не крећу у офанзиву.

 

Током претходног дана украјинске снаге су 10 пута напале територију ЛНР. Нападали су насеља Желтое, Крута Гора, Калиново и споменик Кнезу Игору.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге нису поштовале примирје ни у ДНР. После поноћи испалили су око 140 пројектила на територију ДНР. Око 20:00 започели су нападе на насеља Новоазовског рејона Коминтернов, Зајченко, Джержинсое, Лењинское и делимично Саханку. Жртава није било а у Коминтернову су оштећене три куће. Под ватром су се нашли и околина Доњецка, Горловке, Јасиновате.

Тагови: ; ;