Оснивач Викиликса Џулијан Асанж је изјавио да САД имају могућности за промену током администрације Доналда Трампа и да та промена може бити и на горе и на боље.

 

Асанж је, у интервјуу за италијански лист Република, своја осећања о резултатима америчких избора описао као ”помешана”. Он је оштро критиковао демократског кандидата Хилари Клинтон и дао подељену процену о томе какве ће бити последице доласка Доналда Трампа на чело САД, преноси Гардијан.

 

 

”Избор Хилари Клинтон би био консолидација моћи у постојећој владајућој класи САД. Доналд Трамп није инсјадер. Он је део богате елите САД и око себе окупља групу других богатих људи и неколико особених личности. То је нова патронатска структура која ће се брзо развити, али сада њена лабавост значи да постоје могућности за промену у САД. Промену на горе и промену на боље”, рекао је Асанж.

 

Оснивач Викиликса је такође рекао да нема потребе да та организација преузме улогу узбуњивача у Русији јер тамо постоји, како каже, отворена и конкурентна дебата, преноси Бета.

 

”У Русији постоји много живих публикација, онлајн блогова и критичари Кремља као што је Наваљни су део тог спектрума. Такође постоје листови као што је Новаја Газета, у којима различитови делови друштва у Москви могу да критикују једни друге и то се толерише обично зато што то није велики телевизијски канал који би могао да има масован утицај на народ. Његови читаоци су образовани људи у Москви”, рекао је Асанж и оценио да у Русији има конкурената Викиликсу.

 

Ката

Тагови: ; ;