Ката Буцик за NewsFront Србија

 

Јутрос су, у авиону Тупољев ТУ-154 који се срушио у Црно море, погинула 64 члана руског војног ансамбла Александров. Хор је требало да наступа у оквиру новогодишње прославе у војној бази Хмејмим.

 

 

Војни хор Александров постоји већ деведесет година. Репертоар им је обухватао родољубиве песме и оне о љубави, пријатељству и оданости. Певају на готово свим језицима, укључујући кинески, индијски, турски и српски.

 

Чувен је у целом свету и, по чувености, је у рангу Бољшој театра, Ермитажа, Третјаковске галерије и Музеја дијаманта московског Кремља.

 

ХИРУРГ: АНСАМБЛ «АЛЕКСАНДРОВ» ЈЕ ПЕВАЈУЋЕ ОРУЖЈЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

 

Александров је неколико пута наступао пред београдском публиком, а задњи, једанаести пут је то било 2015 године у Дому синдиката.

 

Водећи солиста ансамбла Александров Вадим Анањев је потврдио да су сви чланови бенда, осим њих троје, били у авиону Ту-154.

 

«Родило ми се дете и сада их имам троје. Отишао сам код вође групе и замолио га да останем. Сем тога, сутра је требало да имамо наступ, па је одлучено да ја и солисти Валериј Гава и Борис Ђаков останемо. Сви остали су полетели», каже Анањев, а преноси ТАСС.

 

Александров сачињавају најизузетнији уметници Русије. У његов састав улазе солисти, хор, оркестар и играчи. Све укупно 146 чланова.

 

Чинило га је 146 чланова.

 

Данас их је 64 мање.

 

Слава им.

 

Ката

 

 

У Амбасади Русије у Београду сутра ће бити отворена Књига жалости поводом погибије путника и чланова посаде руског војног авиона који се срушио у Црном мору.

Књига жалости биће отворена у понедељак, 26. децембра од 12.00 до 17.00 часова у руској амбасади у улици Делиградска 32.

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;