Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:37

 

Данас око 15:15 украјинске снаге су напале контролно- пропусни пункт Александровка недалеко од истоименог насеља у околини Доњецка. У моменту напада на пункту је било неколико цивилних аутомобила који су пролазили кроз пункт. На срећу жртава није било. Нешто раније украјински окупатори нападали су и територију доњецког аеродрома.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 189 пута напале територију ДНР. Нападали су Широку Балку у околини Горловке, Јасиновату са насељем Васиљевка, Докучаевск, као и насеља Коминтерново и Лењинское на југу ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 12 пута напале територију ЛНР. Седам пута су напали насеље Калиновка, по два пута насеље Соколники и споменик Кнезу Игору и један пут село Желобок.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале и територију ДНР. Нападали су Коминтерново, Саханку и Лењинское на југу ДНР. Трудовски у околини Доњецка, Зајцево и Широку Балку у околини Горловке и Јасиновату.

Тагови: ; ;