Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков изјавио је да су након ослобађања Алепа у деловима града који су били под командом џихадиста, пронађене масовне гробнице цивила који су мучени и масакрирани пре смрти.

 

 

«Огромне гробнице са остацима Сиријаца су откривене. Многима од њих били су откинути делови тела, а већина је била упуцана у главу», рекао је Конашенков и додао да је то само почетак, преноси Тас.

 

 

„Све те чињенице говоре да су терористи починили тешке ратне злочине, а о томе ћемо јавно говорити како би покровитељи тих такозваних опозиционара у Лондону и Паризу добро знали ко су заправо њихови пулени“, рекао је он.

Конашенков је такође навео да су борци „умерене опозиције“ у Алепу минирали све, почевши од дечијих играчака, преко аутомобила и мотоцикала, до улаза у зграде. Конашенков је подвукао да једине особе које недостају јесу такозвани бели шлемови — спасиоци волонтери.

„Ова хуманитарна акција у Алепу разрушиће митове о такозваној умереној опозицији о којима су говорили западни политичари. Једино што још нису пронађен ти ’Бели шлемови‘ — волонтери и спасиоци које на сва звона хвале у Паризу и Лондону и које само што нису кандидовали за Нобелову награду“, закључио је он.

 

 

Тагови: ; ; ;