Од 64 члана чувеног Ансамбла „Александров“, који су погинули у паду авиона Ту-154, опростиле су се данас и колеге из хора Радио-телевизије Србије изведбом Мокрањчеве литургије у амбасади Русије у Београду.

 

У име Уметничког ансамбла Министарства одбране Србије «Станислав Бинички», начелник капетан фрегате Светозар Василески и руководилац оркестра мајор Никола Живковић су уписали:

 

«Уметнички ансамбл Министарства одбране ‘Станислав Бинички’ саосећа са руским пријатељима у жалости поводом трагичне смрти руских војника, новинара и колега уметника ансамбла ‘Александров'», прености РТС.

 

«Како смо сада са њима и са њиховим породицама у мислима, ткао смо били уједињени са њима и на сцени Сава центра 2000. године када је хор заједно са ‘Александровим’ наступао», рекао је Бојан Суђић, извршни и уметнички директор Музичке продукције РТС-а.

 

 

Истиче да овај огромни губитак неће бити могуће надокнадити јер је «Александров» био један од најбољих и највеличанственијих репрезената руске културе и руске музике.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;