Да би jедна земља очувала своj суверенитет, али и остала воjно неутрална, мора да има могућност да се чува, изjавио jе данас заменик секретара Генералног савета Jединствене Русиjе Сергеj Железњак наводећи да jе сигуран да ће Србиjа набавком Mигова 29 од Русиjе допринети jачању мира и безбедности на Балкану.

Београд, 26. децембра 2016. Заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије за међународну сарадњу Сергеј Железњак посетио је данас Храм Светог Саве у Београду, где је поручио да Русија подрзава Србију у њеној неутралности и одбрани суверенитета. ФОТО ТАНЈУГ/ САВА РАДОВАНОВИЋ/

 

«Mора постоjати могућност да се очува национални суверенитет и воjна неутралност. Aко земља нема заштиту, онда ниjе ни суверена», рекао jе Железњак одговараjући да питања новинара како коментарише реакциjу Хрватске на набавку Mигова.

 

 

Kако jе рекао, то што Србиjа активно сарађуjе са Русиjом, али и са другим земљама, да би заштитила суверенитет jесте потпуно правилно.

 

«Сигуран сам да ће то допринети jачању мира и безбедности у Србиjи и на Балкану», рекао jе Жезелњак.

 

 

Свака земља треба да има могућност да развиjа одбрану, jер «не пуца оружjе, већ пуцаjу људи», рекао jе Железњак истакавши да jе зато веома важно да се воде преговори како би се претња воjне ескалациjе свела на минимум.

 

«Уколико дође до такве претње, Србиjа, као и свака друга држава мора имати могућност да се заштити и да заштти своjе грађане, а наша воjна технологиjа jедна од наjбољих на свету», рекао jе Железњак.

 

 

 

Танјуг

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;