Железњак: Русиjа подржава неутралност Србиjе

Заменик секретара Генералног савета Jединствене Русиjе за међународну сарадњу Сергеj Железњак посетио jе данас Храм Светог Саве у Београду, где jе поручио да Русиjа подржава Србиjу у њеноj неутралности и одбрани суверенитета.

 

Железњак, коjи ће данас посетити Српску напредну странку и разговарати са њеним руководством, обишао jе Храм на Врачару са потпредаседником СНС-а Mарком Ђурићем, где га jе владика Aрсениjе упознао са историjатом храма.

 

Tакође, служен jе и помен трагично настрадалима у jучерашњоj авионскоj несрећи, а Ђурић jе Железњаку изразио саучешће.

 

Железњак jе казао да jе посебно значаjно што jе Србиjа изразила саучешће поводом jучерашње велике трагедиjе.

 

„Иначе, Русиjа подржава Србиjу у свему, у њеноj неутралности и одбрани њеног суверенитета“, рекао jе Железњак.

 

 

Ђурић jе изразио саучешће, истичући да су у трагедиjи страдали сjаjни утметници и људи коjи су и нашоj земљи много помогли, а коjи су и сада ишли да помогну народу Сириjе у jедном од њихових наjтежих момената.

 

Oн jе истакао да српски и руски народ вежу љубав и братство кроз многе векове, те додао да се чини да живимо у времену у коjем нам jе то потребниjе него икада.

 

„Са представницима Jединствене Русиjе данас разговарамо и о jачању наших политичких, економских и одбрамбених односа, како би они у будућности биљи jош бољи, jачи и чвршћи, у интересу свих грађана наше земље“, рекао jе Ђурић.

 

 

 

Коментари: