Железњак: Српски и руски народ вежу љубав и братство, а то нам је сада потребниjе него икада!

Oн jе истакао да српски и руски народ вежу љубав и братство кроз многе векове, те додао да се чини да живимо у времену у коjем нам jе то потребниjе него икада.

 

У Храму Светог Саве

 

„Са представницима Jединствене Русиjе данас разговарамо и о jачању наших политичких, економских и одбрамбених односа, како би они у будућности биљи jош бољи, jачи и чвршћи, у интересу свих грађана наше земље“, рекао jе Ђурић.

 

Железњак jе изjавио да Mосква неће тражити од Београда да се определи између Русиjе и Eвропске униjе.

 

Kако jе рекао, Русиjа разуме да се Србиjа налази пред EУ, те да би било нормално да се ти односи даље развиjаjу, али jе истакао да EУ треба да поштуjе националне интересе Србиjе.

 

„У EУ долази до догађаjа коjи могу битно да промене политичку карту Eвропе, све су jаче политичке силе коjе подржаваjу националне интересе европских држава. Eвропске интеграциjе не могу бити против интереса народа“, рекао jе Железњак.

 

„Mосква не тражи такве одлуке ни од кога, не само од Србиjе. Сматрамо да треба развиjати сарадњу са свима, и желимо да се та сарадња развиjа на основу узаjамне користи, jер jе то основа дугорочне сарадње“, рекао jе Железњак одговараjући на питање да ли ће Mосква тражити од Београда да се определи за исток или запад.

 

„Aко се сарадња развиjа на узаjамно корисним односима, томе неће нико сметатати, али уколико се намећу прописи и правила то нико неће трпети“, приметио jе Железњак.

 

 

Oн jе поновио да подржава вољу српског народа, али и других народа на Балкану, за неутралност, наводећи да jе неутралност за Србиjу и Балкан вероватно наjбољи начин да очуваjу суверенитет и развоj.

 

„Све одлуке се мораjу доносити на основу воље народа и ми веома поштуjемо то што Србиjа слуша глас народа“, рекао jе Железњак, додаjући да jе данас тачно девет година од како jе Скупштина Србиjе усвоjила одлуку о нетралности.

 

 

Oн jе додао да се односи Србиjе и Русиjе, али и са другим земљама и организациjама, мораjу градити на основу поштовања међусобних интереса.

 

„Ниjедна држава коjа себе поштуjе неће трпети да jоj се намеће туђа воља, подршка суверенитету и наставку сарадње представља наjбоjи пут за одрзавање мира“, рекао jе Железњак.

 

 

Танјуг