Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:38

 

Данас око 15:00 украјинске снаге су отвориле ватру на Красни Партизан у околини Јасиновате, као и села Октобар и Сосновское на југу ДНР.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 103 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Жабичево и Старомихајловку у околини Доњецка, Јасиновату са насељем Красни Партизан, као и насеља Саханка, Лењинское, Октобар и Сосновское на југу ДНР. Током напада погинуо је један војник ДНР.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 20 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Желобок, Калиновка, Логвиново, Кримское и споменика Кнезу Игору.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале и околину Дебаљцева у ДНР, Старомихајловку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату као и насеље Лењинское на југу ДНР.

 

 

Тагови: ; ;