Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас са амбасадором Русије Александром Чепурином који му је уручио писмо председника Руске Федерације Владимира Путина и у којем се истиче да је «одлазећа година потврдила стратешки карактер руско – српског партнерства.

 

 

Развијао се политички дијалог и постигнути су договори који отварају добре могућности за реализацију билатералних пројеката од узајамног интереса, наводи се у писму Путина који је Николићу пожелео здравље и успехе, «а братском српском народу мир, благостање и просперитет».

 

Николић је изразио захвалност на подршци коју Русија пружа Србији и Републици Српској, саопштила је Прес служба председника Србије.

 

Николић је искористио прилику да још једном искаже велику жалост због трагедије у којој је у недељу, приликом пада руског војног авиона у Црно море, животе изгубило 92 путника и чланова посаде, међу којима и чланови војног хора «Александров».

 

Чепурин је рекао да су Србија и Русија у претходних неколико година успоставиле систем великог поверења и добрих односа.

 

Руској Федерацији је битно да постоји стабилност у развоју наших билатералних односа, па ће са пуном пажњом пратити ток кампање и председничких избора који ће током 2017. године бити одржани у Србији, оценио је Чепурин.

 

Николић и Чепурин разговарали су и о заједничким пројектима, које реализују српске и руске компаније, додаје се у саопштењу.

 

 

 

Тагови: ; ;