Премијер Александар Вучић прихватио је предлог Министарства културе да се Девојачки парк у центру Београда назове по ансамблу «Александров».

 

фото: Танјуг

 

 

Комисија за именовање улица и тргова ће након новогодишњих и божићних празника, највероватније, донети позитивну одлуку.

 

Како смо сазнали, у плану је и да плато испод Споменика цару Николају постане дечије игралиште или нека врста амфитеатра у коме би се налазила монументална плоча са именом хора «Александров». Изградња платоа биће обављена у договору са руским званичницима.

 

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић образложио је свој предлог тврдњом да је хор «Александров» много пута гостовао у Србији, а погинули чланови су били доказани пријатељи нашег народа и државе.

 

Иначе, вест из Србије о томе да се један од паркова назове по хору «Александров» пренели су сви водећи руски ТВ канали у понедељак. Осим тога истиче се да грађани и руководство братске Србије жале због тога што су у авионској катастрофи погинули музичари које су знали и ценили у Београду.

 

 

«Новости»

Тагови: ; ; ;