Министар одбране Зоран Ђорђевић сусрео се са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином, објављено је данас на сајту Министарства одбране Републике Србије.

 

фото: Министарство одбране Републике Србије

 

Поводом завршетка календарске године, сумирани су до сада постигнути резултати. Саговорници су се сагласили да постоји континуитет садржајне сарадње у области одбране, која у потпуности одражава стратешко партнерство и достигнути висок степен општих и политичких односа две пријатељске државе.

 

У разговору је констатовано да је недавна посета председника Владе Р. Србије Александра Вучића Руској Федерацији, поводом предстојеће испоруке шест авиона МиГ-29, била круна вишегодишње изградње садржајних односа и још једна потврда да интензивирање билатералне војне сарадње иде у правом смеру.

 

фото: Министарство одбране Републике Србије

 

Министар Ђорђевић се захвалио на подршци коју руска страна пружа нашим спољно-политичким приоритетима, истакавши да нико не може да оспори нашу војну неутралност и избалансирану и проактивну спољну политику коју спроводимо упркос бројним актуелним изазовима.

 

Изражено је обострано задовољство због интензивирања вежбовних активности које су допринеле повећању функционалних и оперативних способности Војске Србије, као и због наставка садржајне војно-образовне и војно-техничке сарадње.

 

На крају разговора саоворници су честитали предстојеће новогодишње и божићне празнике.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;