Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:43

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 533 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Алексанровку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату и насеље Красни Партизан, Саханку, Лењинское и Коминтерново у Новоазовском и Григоријевку у Тељмановском рејону.

 

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана седам пута напале позиције Народне милиције у подручју града Славјаносербска, насеља Калиновка и споменика Кнезу Игору.

 

Украјинска армија је током претходне ноћи нападала и ДНР. Од 18:00 д0 02:00 нападала и територију ДНР. Отварали су ватру на Трудовски, у околини Доњецка, околину Дебаљцева, и насеља Саханка, Лењинское и Григоријевка у Новоазовском и Тељмановском рејону на југу ДНР.

 

Јутрос око 10:00 украјинске снаге су отвориле ватру на Јасиновату и насеље Саханка на југу ДНР. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

Тагови: ; ;