Последње речи чланова посаде руског авиона, који се срушио у недељу, забележене у црној кутији упућују да је летелица имала проблема са закрилцима, преноси Раша тудеј позивајући се на руски портал Life.ru.

 

 

Како се наводи, на снимку се чује како капетан Роман Волков неколико тренутака пре губљења сигнала говори „Проклета закрилца”, као и глас једног од чланова посаде који узвикује „Команданте, ми падамо”.

 

Раша тудеј наводи и да та сазнања нису званично потврђена и чека се детаљна анализа података из црне кутије извучене из Црног мора. Агенција ТАСС сазнаје да су у репу авиона смештене још две црне кутије, али да још увек нису извучене.

 

 

„Главни напори рониоца усмерени су на потрагу за деловима репа, где су смештене црне кутије. Ти делови још нису извучени из воде”, сазнаје ТАСС. Раније је пронађен снимач из пилотске кабине и послат у Москву, а руска агенција сазнаје да би декодирање црне кутије могло недељама да потраје, у зависности од стања кутије.

 

Друга црна кутија авиона Ту-154, који се у недељу срушио у Црно море, пронађена је и извучена из мора, саопштило је руско Министарство одбране.Министарство је навело да су досад пронађена тела 17 жртава. У потрази учествује 45 бродова, 15 подводних дронова, 192 рониоца, 12 авиона и пет хеликоптера, преносе руске агенције.

 

 

Из воде је у уторак извучена једна црна кутија са подацима из палог авиона, чији се садржај тренутно анализира у Москви. До сада је пронађено више од 1.500 делова Ту-154 авиона, а трећина делова — 567 је извучена на површину, преноси Танјуг.

 

Ката

 

Извор Политика

Тагови: