У последња два дана у Србији је боравила делегација Јединствене Русије како би разговарала са државним представницима, са представницима СНС, Заветника, СНП, Дверима. Једна од главних изјава са тих састанака било је то да ће Русија у будућности гарантовати безбедност Србији и Српској.

 

 

Често наилазим на примедбе како сарадња Србије са Русијом није иста као са НАТО. А како може бити иста, ако је НАТО окупирао Косово, а остатак Србије колонизовао после 5. октобра? Како ако је Русија почетком двехиљадитих, када је била у очајном стању била оријентисана ка НАТО и ЕУ, Путин говорио да ће бити део НАТО и ЕУ, а тек у последњих пар година почела се озбиљно враћати на Балкан? Како ако је Запад до 2010. из Србије извукао преко оф шор компанија, уз помоћ домаћих компрадора, преко 51 милијарду долара? — што је потврдио, на пример, Мајкл Хадсон из Међународног конзорцијума за истраживачко новинарство из Вашингтона? Како када нас је Запад од 5. октобра потпуно опљачкао, уништио, девастирао да неке ствари, као ове милијарде, никада нећемо исправити? Дакле, није могуће да буде исто, бар још неки период.

 

Али, сарадња се развија и биће све боља, за изједначавње сарадње са обе стране треба времена. То је потврђено и на овим састанцима, а као најважније јесте да ће Русија радити на томе да Србији војно/безбедоносно помогне и буде, на неки начин, заштитник.

 

Зато ћемо добијати још оружја у наредној години, поред ових мигова, на које примедбе износе и атлантисти и разне патриоте, а последњи из немогућности прихватања да садашња власт у томе учествује. Нека учествује ко хоће, битно је да нама буде боље. Мигови су поклоњени тј. апарати, плаћамо ремонт, модернизацију, резервне делове, муницију, ракете итд. Они којима смета цена знају ли број потребних ракета и њихову цену? Шта би користили ти авиони ако добијемо само апарате, а не купимо за њих ракете, резервне делове итд? Уграђиваћемо у њих 4. генерацију опреме. Нападати овај договор могу само они који овој земљи не желе добро.

 

Проблем који се јавља за «нападаче» јесте што су и састанци са Лавровом и последња два дана делегације Јединствене Русије у Београду и они у Москви Шојгуа и Вучића били потврда да ће Русија и даље на све начине помагати Србији, па и оружјем по повољним ценама, међународном подршком, развојем сарадње у сфери економије и привреде. Да би наши односи били бољи, треба времена и стрпљења.

 

И треба веровати у то.

 

 

Фејсбук статус Ненада Узелца

 

 

 

 

Писмо Путина Николићу: Братском српском народу желим мир, благостање и просперитет

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;