Украјина нема ни најмању жељу да реши сукоб у Донбассу мирним путем, саопштила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

У понедељак су  припадници украјинских  добровољочких  батаљона најавили трговински ембарго  за самопроглашену ДНД и ЛНР, који ће, према њима, трајати све док сви украјински затвореници не буду пуштени.

 

Организатори блокаде су обећали да ће организовати рад посматрачких група на званичним граничним прелазима на линији разграничења, као и мобилних тимова посматрача, који ће пратити остале делове «границе».

 

«Појава оваквих намера није изненађење. Иницирају и најављују их они који су и сами наследници нацистичких злочинаца као што су Бандера и Шухевич. Све ово говори о одсуству у Украјини, жеље да сукоб у Донбасс региону реши мирним путем. Најављена блокада, ако се спроведе, заправо ће бити наставак активности, које су саме украјинске  власти предузеле у 2015. на југоистоку земље, «-изјавила је у одговору на медијске питање Захарова, чији је текст објављен на сајту Министарства спољних послова Русије.

Тагови: ; ; ;