Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 473 пута напале територију ДНР. Нападали су Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Широку Балку и Зајцево у околини Горловке, Јасиновату са насељима Верхнеторецкое, Васиљевка и Крута Балка, као и насеља Лењинское и Саханка у  Новоазовском рајоне на југу  ДНР.

 

Министарство одбране саопштило је да су украјински диверзанти јуче код насеља Крута Балка недалеко од Јасиновате покушале да изврше диверзију али су налетели на мине. Тројица војника су погинула а остали су се у паници повукли.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Фрунзе, Смелое, Санжаровка и Калиновка.

 

Украјинска војска током претходне ноћи нападала је и погранична подручја ДНР. Од 18:00 до 00:00 нападали су Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Круту Балку и Васиљевку у околини Јасиновате, околину Дебаљцева, као и насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР.

 

 

Тагови: ; ;