Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да се косовској министарки за дијалог причинило да је зграда хотела у северној Косовској Митровици некаква установа приштинске владе.

Марко Ђурић је телевизији Мост рекао да, иако не воли ту врсту квалификација, не може другачије да опише Едиту Тахири и њене сараднике који су хотел преименовали у владу него као «циркус мајсторе».

 

 

Према његовим речима, сви знају да је зграда у северној Косовској Митровици у којој је јуче била Едита Тахири хотел, и необјашњиво је како је угоститељску установу могла да преименује у зграду приштинске владе.

 

«Они су људи навикли на тај начин да се понашају, јер та њихова влада дуго је заседала у Швајцарској. Тахири је ваљда навикла на то, јер они су тамо када су седели као нека паралелна влада вероватно седели у неким хотелима. Она је жена видела хотел у Косовској Митровици и помислила ваљда да је то влада», рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Тахири је изјавила да би Европска унија требало да «озбиљно разговора» са Београдом, након што је полиција пронашла ручну бомбу у близини хотела у северном делу Косовске Митровице у којем је боравила.

 

«Овај напад показује да се Србија супротставља споразумима гранатама и зидовима», изјавила је Тахири за телевизију Клан Косова

 

Како је Танјугу изјавио регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић специјализоване јединице Косовске полиције контролисаном експлозијом нешто пре 23.00 неутралисале су ову експлозивну направу.

 

Тагови: ; ;