Министар спољних послова Ивица Дачић је данас на конференцији за новинаре рекао да је апеловао на Либију, али и САД, за које каже да нису спремне да прихвате одговорност да доставе извештаје.

 

 

Одговарајући на питање новинара о страдању двоје службеника амбасаде Србије у Либији и одговорности амбасадора Оливера Потежице, Дачић је рекао да се још чека извештај либијских власти, наводећи да је до сада било више разговора о томе.

 

„Нисмо сигурни да ћемо га добити“, рекао је Дачић, али и апеловао на Либију, али и САД, за коју каже да није спремна да прихвати одговорност да доставе извештаје.

 

САД треба да разјасне, каже Дачић, питање да ли су службеници страдали од њихових ваздушних удара, наводећи да је обдукција утврдила да су страдали од последица ваздушних удара.

 

Навео је да о кривично-правној одговорности одлучује Тужилаштво, а не Министарство спољних послова, али не негира да је било пропуста у процедурама.

 

После страдања двоје службеника Амбасаде Србије у Либији, Слађане Станковић и Јовице Степића, у фебруару формирана је Комисија у МСП, а Дачић каже да ће бити организован састанак представника те Комисије са новинарима на којем ће представници медија бити упознати са детаљима.

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ; ;