Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је рекао да ће Путину предложити протеривање 35 америчких дипломата и дипломатску одмазду за протераних 35 Руса из САД. Али, Председник РФ Владимир Путин је одговорио да тај предлог неће прихватити.

 

 

«Ове кораке одлазеће америчке администрације видимо као провокацију и покушај подривања односа Русије и САД. Они су у супротности са оним што желе руски и амерички народ», каже Путин.

 

«Ми задржавамо право да се осветимо, али нећемо да се спуштамо на ниво неодговорне кухињске дипломатије. Предузећемо даље кораке на обнављању руско-америчких односа заснованих на политици коју ће спроводити администрација новог Председника Доналда Трампа», рекао је Путин у саопштењу које је објављено на званичном сајту Кремља, додајући да Русија неће правити никакве проблеме америчким дипломатама.

 

«Наравно да нећемо бранити дипломатама и њиховим породицама да за новогодишње празнике користе своја места за одмор», рекао је Председник, позивајући њихову децу да учествују на новогодишњим прославама у Кремљу.

 

«Штета је што му се мандат овако завршава, али свеједно желим њему у његовој породици срећну Нову годину!», одговор је Путина на овај потез одлазећег Председника САД.

 

«Свима желим успех и благостање!», поручио је Путин Американцима.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;