Руски медији опширно су известили о потезу навијача Црвене звезде који су уочи меча између кошаркаша српског тима и московског ЦСКА одали пошту члановима хора руских оружаних снага «Александров», који су настрадали у авионској несрећи.

 

 

Руска Газета, Спорт и специјализовани портали констатују како су навијачи Црвене звезде још једном потврдили да су Руси и Срби браћа, а многобројни читаоци су се у коментарима захвалили на подршци у тешким тренуцима. Посебно се издвојио коментар једног навијача који је написао да је штета што Србија и Русија нису суседи.

 

Русија 24 је синоћ такође емитовала прилог о овом гесту, назвавши га дирљивом акцијом српских навијача:

 

 

 

 

 

 

 

 

Захвалност навијачима Црвене звезде изнели су и навијачи московског Спартака, који су у братским односима са присталицама београдског клуба.

 

Уочи утакмице између Звезде и ЦСКА у београдској арени, преко разгласа је емитована песма «Тамо далеко» коју је ансамбл «Александров» изводио у једном од ранијих гостовања у Београду.

 

Истовремено, навијачи су развили транспарент на коме је писало: «Нек се песма овог хора од 20.000 чланова до неба чује у један глас, нек се чује хвала и даље певајте за нас», а сви присутни у хали су устали док је емитована песма.

 

Кошаркашку утакмицу је пратио из ложе руски амбасадор у Београду Александар Чепурин.
Звезда је савладала ЦСКА са 78:67.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;