Грађани Саудијске Арабије, Марока, Либана и Либије су међу  убијеним у терористичком нападу у ноћном клубу у Истанбулу у ком је погинуло 39 људи, саопштила је агенција Анадолу , позивајући се на изјаве Министра за породицу и социјалну политику Турске.

«Погинули су грађани различитих земаља — Саудијске Арабије, Марока, Либана и Либија,» — рекао је министар Фатма Бетул Саиама, а његове речи цитира агенцијас Франц Прес .

 

Представник Министарства спољних послова Јордана, саопштио да су током напада убијена три држављана те земље, док су четири повређена, преноси агенција Петра.

 

Туниско министарство спољних послова је изјавило да је међу жртвама напада били и двоје људи из те земље. Према марокканскиј агенција МАП, повређених у пуцњави добила три Марокана-.

 

Раније је објављено да се међу  жртвама  напада налазе  белгијски држављанин и држављанин Израела, а међу рањенима четири држављана Либана.

 

Оружани напад на ноћни клубу Реина у Истанбулу је се десио у новогодишњој ноћи . Нападач наоружан аутоматом је прво испред клуба клуб убио полицајца, затим улетео у клуб, где је било више од 700 људи, и отворио ватру на присутне.

 

Према подацима Министарства унутрашњих послова Турске, погинуло је  39 људи (укључујући 16 странаца),док је 69  особа рањено.

 

 

 

Тагови: ; ;