Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана двојици припадника МУП-а Србије В. Т. и М. Д. који се сумњиче за одавање службене тајне у вези са њиховим активностима приликом посете премијера Србије Александра Вучића Поточарима у јулу 2015. године, када је нападнут.

 

 

Судија за претходни поступак одредио је притвор осумњиченима због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, рекла је Танјугу портпарол суда Бојана Станковић.

 

Они су претходно саслушани у Вишем јавном тужилаштву које ће спровести истрагу против њих.

 

Регионални медији су пренели да су В. Т. и М. Д. раније радили у Управи криминалистичке полиције у Одељењу за опсервацију и документовање.

 

В. Т. је, како су пренели медији, прекинут радни однос у дисциплинском поступку пре неколико месеци, док М. Д. и даље ради у ПУ Панчево.

 

В. Т. и М. Д. у изјавама за Ал Џазиру Балканс 11. октобра су навели да су као полицијски службеници, по усменом наређењу старешина, без легитимација и наоружања, послани на тајни задатак у Поточаре, 11. јула. 2015. године када се догодио напад на српског премијера, пренели су медији.

 

 

РТС

Тагови: