Група Арар ел шам изјаснила се против примирја потпадајући под утицај сила које су непријатељски настројене према мировном процесу у Сирији, сматра руски сенатор Алексеј Пушков.

 

 

Раније је објављено да је сиријска опозициона група Ахрар ел шам саопштила да сумња у неколико тачака споразума о прекиду ватре у Сирији и наставку преговора и стога није потписала споразум.

 

„Под утицајем сила и земаља које су непријатељски настројене према мировном процесу у Сирији, Ахрар ел шам се противи примирју. Прљава игра око Сирије није завршена“, написао је Пушков на свом налогу на Твитеру.

 

 

Министарство одбране Русије је у четвртак објавило списак наоружаних група у Сирији које су приступиле споразуму о примирју. На списку се налазе следеће групе: Фејлак ел шам, Ахрар ел шам, Џејш ел ислам, Сувар аги шам, Џејш ел Муџахидин, Џејш Идлиб и Џабхат ел Шамија.

 

Раније је председник Русије Владимир Путин објавио о постигнутом споразуму о прекиду ватре у Сирији и спремности за започињање мировних преговора. Потписана су три документа: први између сиријске владе и наоружане опозиције о прекиду ватре у Сирији, други је пакет мера за контролу режима прекида ватре и трећи — изјава о спремности да се започну мировни преговори о Сирији.

 

 

 

 

Извор

Тагови: ;