Кандидат кога је новоизабрани председник САД Доналд трамп предложио на место директора ЦИА-е Мајк Помпео позвао је садашњег шефа Џона Бренана да током прелазног периода покажу већу обазривост у односима са Русијом.

 

 

Помпео је на својој званичној Фејсбук страници написао да је у Трампово име позвао Бренана, како би разговарали о разним питањима, укључујући и активности које се спроводе у стратешки важним регионима у свету.

 

«Новоизабрани председник Доналд Трамп чини све што је могуће како би се осигурао гладак прелаз у јануару. У име новоизабраног председника, позвао сам директора ЦИА Џона Бренана, како би разговарали о разним питањима са којима се суочава агенција, укључујући и активности које се спроводе у стратешки важним регионима у свету. Пренео сам му поруку новоизабраног председника Трампа, да би ЦИА требало да покаже већу обазривост у односима са Русијом током прелазног периода — изабрани председник није задовољан неким скорашњим операцијама ЦИА-е на Блиском Истоку које су усмерене против Русије. Господин Трамп препоручује садашњем руководству ЦИА да координише своје активности, посебно оне које се односе на Русију, са тимом новоизабраног председника, како би могућност развоја односа са Русијом претрпела што мању штету. Верујемо да можемо да управљамо руским питањем, не показујући нужно непријатељство и предузимајући недипломатске акције — или терор — већ кроз дипломатско решење», написао је Помпео.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;