Будући портпарол Беле Куће Шон Спајсер изјавио је да нема доказа да је руско хаковање утицало на исход председничких избора у САД и поручио да би било неодговорно доносити закључке пре увида у коначан извештај обавештајних служби.

 

 

„Не постоји ниједан доказ да су утицали на изборе”, рекао је Спајсер за Фокс Њуз, преноси Танјуг.

 

Он је за Си-Ен-Ен истакао да ће новоизабрани председник САД Доналд Трамп имати увид у извештај обавештајних служби када он буде завршен касније ове недеље, пренео је Ројтерс.

 

Спајсер је јуче оценио да је Бела кућа можда прекомерно казнила Русију када је наредила протеривање 35 руских дипломата због сумње да су руски шпијуни.

 

У интервјуу за Еј-Би-Си, Спајсер је рекао да ће Трамп имати брифинг са америчким обавештајним службама након што је одлазећи председник САД Барак Обама увео санкције Русији, преноси Ројтерс.

 

„Видите како је 35 особа избачено, а два места затворена. Питање је да ли је то пророрционална реакција? Можда јесте, можда није, али то је нешто о чему морате да размишљате”, рекао је он.

 

Како наводи Ројтерс, Трамп ће имати брифинг са обавештајним службама следеће недеље, након што се врати у Њујорк.

 

Обама је протерао 35 руских дипломата због сумње да су руски шпијуни и увео санкције двема руским обавештајним агенцијама прошле недеље због наводне умешаности Кремља у хаковање које је, како тврде амерички обавештајни званичници, имало за циљ да помогне Трампу да победи на председничким изборима 8. новембра.

 

 

Тагови: ; ;