Турски медији објавили су «селфи» видео снимак мушкарца за кога кажу да је у новогодишњој ноћи убио 39 људи у ноћном клубу у Истанбулу.

 

 

На снимку се види наводни нападач како се снима на тргу Таксим, али није јасно да ли је снимак направљен пре или после напада у дискотеци Реина.

 

Турска полиција објавила је да се терориста који је уочи дочека нове године у истанбулском клубу Реина убио 39 особа зове Лакхе Машрапов (28) Према полицијским изворима, терориста је пореклом из Киргистана и борио се за ИСИС у Сирији.

 

Лакхе је у Турску у провинцију Конија стигао 20. новембра са женом и двоје деце. Жена мушкарца осумњиченог да је извршио покољ у истанбулском ноћном клубу на Нову годину каже да није имала појма да јој је супруг ИСИС-ов симпатизер, пише Маил Онлине.

 

 

Лакхе је 29. децембра напустио Конију и отишао за Истанбул. Жена је за пуцњаву, каже, чула на телевизији. Она није имала појма да јој муж има икакве везе с ИСИС-ом нити да их симпатизира. Кад је полиција објавила слику, њихове комшије су обавестили власти. То је органе реда довело до њиховог стана.

 

 

Извори Исламске државе тврде да је он већ напустио Турску.

 

Турска полиција ухапсила је 12 осумњичених за организацију овог терористичког напада помоћу позива који је пратила, а који је Лакхе направио са мобилног телефона таксисте са којим је побегао са места злочина.

 

Вечерње новости

Тагови: ; ; ;