Директор CIA Џон Бренан је оптужио Русију да у Сирији користи тактику спржене земље која је већ довела до многобројних разарања и хиљада невиних жртава, додајући да тактика коју наводно користи Русија подразумева уништавање свега што јој може донети корист — комуникација, транспорта, пољопривредних имања и индустријских објеката.

 

 

„САД ништа слично никада не би учиниле. Ни у једном ратном конфликту“, каже Бренан.

 

Он каже да је Русија ушла у сиријски рат када је постало јасно да њен савезник Башар Асад губи.

 

„Русија је, на жалост, сву опозицију прогласила за терористе. Зато је и кренула у дрска и, по мом мишљењу, неразумна војна дејства која су довела до уништавања овако много Сиријаца“.

 

Као одговор, портпарол Министарства одбране РФ генерал Игор Конашенков је рекао да ће упаво САД морати да одговарају за све оно што су учиниле у Сирији, јер је међународна коалиција на челу са САД од 2012 методично разарала инфраструктуру Сирије да би максимално ослабила њену легитимну Владу, не обазирући се на опасности по цивилно становништво.

 

„Американци њихови савезници ће за то пре или касније морати да одговарају. А реални резултати дејстава Русије у Сирији Џону Бренану су добро познати. Специјално за CIA и сличне специјалне службе изнели смо их за време седнице Колегијума Министарства одбране Русије“, каже генерал.

 

Ката

Тагови: ; ; ;