Терориста који је извршио напад у ноћном клубу у Истанбулу,  је пре напада живео у Турској уз помоћ саучесника из терористичке групе Исламска држава, под лажним идентитетом. До дана када је извршио напад, терориста је живео на сигурним локацијама, пише лист Дејли Мејл

 

Нападач, за кога се претпоставља да је раније обучаван у Сирији, ушао је у Турску преко саучесника  са надимком «Јусуф Хоџа», преноси Дејли Мејл  позивајући се на турске медије. Сам терориста је узео име  Абу-Мохамед Корасани.

 

Према непотврђеним извјештајима турских медија, «Јусуф Хоџа » је у новембру уселио наводног убицу и његову породицу у сигурну кућу у турском граду Кониа. У истој кући су живеле још три породице које, по свој прилици, су такође чланови ћелије терористичке групе „Исламска држава“ . Сви они су покушали да побегну после напада, али су брзо ухапшени и затворени у Измиру.

 

Неколико дана пре напада, како саопштавају  медији, терориста и његов саучесник су стигли аутобусом до Истанбула. Зауставили су се у индустриском делу  Зетинбурна, где су  извршили завршне припреме за напад.

Тагови: ; ;