Донбас се никада неће вратити у Украјину. То питање је решено, а тема затворена, рекао је у емисији «Звезда на «Звезде» Захар Прилепин, бивши полицајац, учесник догађаја у Чеченији, добитник награда «Национални бестселер» и «Најбоља књига», аутор најбоље књиге деценије «Грех», а сада и саветник лидера ДНР Алекандра Захарченка.

 

 

Прилепин у последње време живи у Доњецку и врло добро зна расположење становника ДНР. Циљ народа у Доњецку је уједињење са Русијом, каже он.

 

«Народ Донбаса жели «Кримску опцију». Желе да се брзо, лако и безболно ДНР и ЛНР присаједине Русији. То је веома просто. Заправо, недавно је Захарченко то и сам рекао», каже Прилепин.

 

«Колико још морамо војевати, кога још треба да победимо, па да нас Русија поведе кући. Не треба нам ништа, само нас поведите кући, под једнаким условима као регион Рјазански, Воронеж и Ростов, а ми ћемо радити и показати да смо руски ништа мање од било кога другог», цитирао је он Захарченка.

 

 

И то, уверавам вас, мисли 85-92% становника Донбаса, сматра Прилепин. Нека дођу сви посматрачи света да виде да већина региона, после две године рата неће постати део Украјине. Ово је, узгред, готова ствар, иако стално неко износи идеју да ће Донбас да се врати у Украјину..

 

«Никада се неће вратити. То је затворена тема. Та тема је затворена. Не брините се», уверен је Прилепин.

 

Ката

 

Тагови: ; ; ;