Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:58

 

Вечерас око 18:00 украјински нацисти су отворили ватру на насеље Зајцево у околини Горловке. Током напада оштећена је једна кућа а информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 427 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Жељезну Балку у околини Горловке, Александровку, Спартак и Жабичево у околини Доњецка, Јасиновату и Круту Балку, као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 7 пута напале позиције НМ у подручју насеља Калиновка, Калиново и Нижне Лозовое.

 

Украјинске снаге су синоћ око 18:00 започеле ноћне нападе на ДНР. Отварали су ватру на Жабичево, Спартак и Трудовски у околини Доњецка, Круту Балку у околини Јасиновате, као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.

 

 

Тагови: ; ;