Губици Европске уније због  анти-руских санкција само у 2015. години били су 17,6 милијарди евра, пише колумниста аустријског часописа  Дер Стандар, Гинтер Освалд.

Новинар се у чланку ослања на податке из најновијег извештаја Аустријског института за економска истраживања (Вифо). Из овог извештаја проистиче да су ови губици у износу од 17 милијарди евра коштали Европу 400.000 радних места.

 

У истом извештају се наводи да су анти руске санкције коштале Аустријанце  губитка посла  за преко  7.000 људи. У исто време Немачкој ове  рестриктивне мере усмерене против Русије на својој кожи осетило 97 хиљада људи.,који су остали без посла.

 

«Аустријска коалициона влада никада није имала толико велики број присталица укидања анти-руске санкција.

 

У новембру министар економије Реинхолд Митерлехнер је изјавио да се Аустрија противи јачању анти руских санкција  и проширењу трговинских ограничења.» — Каже Освалд.

 

Он је такође нагласио да је пад цене нафте и девалвација рубље изазвала озбиљну штету трговинским односима између ЕУ и Русије.

 

Председник Источног одбора немачке привреде, Волфганг Бучел у својој колумни у  листу  Ханделсблат је рекао да су анти-руске санкције коштале Немачку 60 хиљада радних места, док је економска штета за читаву Европску унију достигла десетине милијарди евра.

 

Тагови: ; ; ;