Председник тзв. Косова Хашим Тачи је  изјавио  да је за осуду и  неприхватљиво притварање лидера Алијансе за будућност Косова и бившег премијера Рамуша Харадинаја само на основу налога за хапшење Србије.

Истичући да су припадници Ослободилачке војске Косова, чији је један од команданата био и Харадинај, поносни што су се борили против дискирминаторских и криминалних закона режима Слободана Милошевића, Тачи је на Фејсбуку написао да је правичност те борбе потврдила и кампања ваздушних напада НАТО-а на циљеве у Србији.

 

«Институције тзв. државе Косово свим механизмима које имају на располагању раде да се што пре исправи неправда и да се Харадинај ослободи, како и заслужује», написао је Тачи.

 

Према њему, ово је још један аргумент више зашто Косово треба да буде чланица међународних институција, како би оне биле у стању да открију праву истину о Косову и Србији.

 

Француска полиција је на основу медјународног налога за хапшење који је издала Србија вечерас ухапсила председника Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја.

 

Његово хапшење је за РТК потврдила породица Харадинај, док су, како јављају приштински медији, власти Француске о његовом притварању обавестиле власти у Приштини

Извор Новости

 

Тагови: ; ; ;