Државна дума је назвала » гнусним инсинуација» оптужбе САД да је званични Кремљ умешан у изборни процес у Сједињеним Америчким Државама и изразил наду да ће са доласком нове америчке администрације дијалог између две земље бити конструктивнији.

Шефови за националну безбедност, Сајбер команду оружаних снага САД и Пентагон су у заједничкој изјави у Конгресу изјавили да амерички обавештајни кругови виде у Русији «велику претњу» у сајбер простору. Они су такође поново оптужили Москву за мешање у изборни процес у Сједињеним Америчким Државама.

 

«Морамо то да третирамо са разумевањем. То јест, да разумемо и да опростимо Обаминој канцеларији. Ускоро ће други људе доћи, и надамо се да више оваквих инсинуација никада неће бити. Ми морамо да поправимо тај однос, тако што ћемо задржати висок ново професионалног комуницирања» — рекао је члан одбора Државне думе за информацијону политику Вадим Денгин.

 

«Биће интересантно видети шта ће представити у овом извештају (у Конгресу). Сигуран сам да ће већина бити уобичајене фразе без навођења имена, без специфичности. Губитници морају да оду са достојанством, како је рекао Владимир Владимирович Путин у свом недавном интервјуу медијима.

 

«По свему судећи, Обама жели да заувек остане  најгори амерички председник «, — рекао је депутат.

 

По његовом мишљењу, такви извештаји неће променити ништа у односима између Москве и Вашингтона.

Тагови: ; ;