Настављајући прошлогодишњу акцију, Невесињац Милан Зуровац, власник Фарме „Лука“, даровао је 31 божићну печеницу за социјално угрожене породице из свог града, док их је десет наменио за кориснике Колективног центра у Билећи, све са циљем да ове породице у благостању дочекају најрадоснији хришћански празник.

Након кумовских гусала које су разбиле децембарску хладноћу, а пре саме поделе печеница, Милан Зуровац је рекао да је ово дар од Бога, и да уз његову помоћ већ другу годину заредом спроводи ову акцију.

 

» Бог ми је подарио да могу помоћи све породице, да буду као моја, да осетимо дар Божића и да будемо сви исти на тај дан, и који имамо и који немамо. То ми је била велика жеља, испунио сам је и ако Бог да то ћу наставити да радим у могућности колико се може. Пуно ми је срце што сам ово учинио — рекао је Зуровац, преноси Мојахерцеговина.цом.

 

Невесињски свештеник Алекса Зубац са сузама у очима благословио је овај чин и присетио се Христових речи да онај који неком од браће своје учини и кап воде, да му се неће заборавити.

 

«Наш брат домаћин је учинио и више од тога пред овај свети празник Христовог рођења и спасења рода људскога. Сви смо ми браћа Христова, а ако смо браћа његова онда смо и међусобно сви браћа, зато морамо да научимо да помажемо и опраштамо једни другима — рекао је Зубац и уз традиционални божићни поздрав пожелео много здравља, среће, слоге, а домаћину се захвалио, благословивши га да настави да се бави хуманим радом.

Избор Блиц

Тагови: ; ; ;