Доналд Трамп је поново изразио сумње у податке о руским хакерским нападима током избора и додао да су такви наводи политички мотивисани.

 

 

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп изјавио је да су околности око наводног руског мешања у председничке изборе у САД «политички лов на вештице», који спроводе његови непријатељи после пораза на изборима.

 

Доналд Трамп је у интервјуу за Њујорк тајмс рекао да ће саслушати извештаје обавештајних служби о руским хакерским нападима на америчке политичке институције и поново критиковао велику пажњу која се придаје наводним руским сајбер нападима.

 

«Кина је, релативно недавно, хаковала 20 милиона имена из владе», рекао је новоизабрани председник САД и додао:

 

«Како то да нико чак ни не прича о томе? Ово је политички лов на вештице».

 

Трамп је навео да је и раније било успешних хакерских напада на Белу кућу и Конгрес, додајући да је неправедно што томе није дата толика пажња као нападима из Русије.

 

«Упркос свему реченом, не желим да земље хакују нашу земљу. Хаковали су Белу кућу. Хаковали су Конгрес. Ми смо хакована престоница света», рекао је новоизабрани председник САД.

 

 

Трамп је поново изразио сумње у податке о руским хакерским нападима током избора и додао да су такви наводи политички мотивисани.

 

«Веома тешко су поражени на изборима. Добио сам више округа на изборима него Роналд Реган. Они су (демократе) веома посрамљени због тога. У некој мери, то је лов на вештице. Само се фокусирају на то», закључио је новоизабрани председник САД.

 

 

 

 

РТС

 

Тагови: ; ; ;