Посланик Живог зида у хрватском сабору Иван Пернар објавио је да више није католик и да је иступио из Католичке цркве, јер није сагласан са њеним политичким порукама, јавља портал Индекс.

 

 

 

«Не слажем се с њеном верском науком, нити политичким порукама, као што су забрана женидбе за свештенство, чистилиште, исправност клањања пред киповима, непогрешивост папе и да свештеници могу опраштати грехе», објавио је Пернар на Фејсбуку.

 

 

Он је објаснио и зашто је у петак био на прослави Бадње вечери у организацији Српске православне цркве, док није био на прослави католичког Божића или Бадњака.

 

 

«Разлога је више, али два су основна, на сам догађај позвало ме је њихово свештенство. Позив од католичког никада нисам добио, па се у складу с тим нисам ни осетио позваним», казао је Пернар.

 

Како други разлог је навео то што је католичко свештенство у служби ХДЗ.

 

Према његовим речима, ХДЗ осим што је уништио Хрватску, жели да уништи и њега лично и то монтираним поступцима, злоупотребом државних институција и путем државне телевизије.

 

 

«Српска православна црква нема за циљ довођење ХДЗ-а на власт, нити се меша у нашу политику и бави се верским питањима. За католичку цркву се то не може рећи” — оцјењује Пернар.

 

“Индекс” је на крају текста навео да је Пернаров потез изазвао низ негативних и шовинистичких реакција на Фејсбуку, а због таквих коментара је Пернар објавио још један пост на Фејсбуку у ком се осврнуо на све оне који «га називају Србином и комунистом зато што није католик ни члан ХДЗ».

 

Тагови: ;