Забавни програм » Погоди мелодију» на државној телевизији ЛРТ у Литванији је прекинут након што је  у петак вече учесница у квизу, литванска глумица Аста Баукуте показала високо подигнутом руком у у ваздуху нацистички поздрав, изјавио је новинарима вршилац дужности генералног директора ЛРТ канала Римвидас Палецкис

Према његовим речима, у петак вече током снимања програма, Баукута је на питање о којој је мелодији и композитору реч, дала одговор да је у питању литвански композитор Симонас Донсковас који је Јеврејин по рођењу. Међутим, она је свој тачно дат одговор «прославила» уз нацистички поздрав, високо подигнутом руком, да би одмах затим другом руком  додирнула горњу усну гласно викнувши «Јеврејин».

 

Током снимања програма нико није одреаговао на овај инцидент, али је касније редакција канала била засута позивима гледаоца и негативним коментарима на друштвеним мрежама.

 

«Када сам сазнао за инцидент у емисији» Погоди мелодију» и коментаре у вези са њим, погледао сам  спорну епизоду. Шокиран сам. Ово понашање није компатибилно са вредностима за које се залаже канал ЛРТ. Као одговорна особа  за програм канала и вд генералног директора, жао ми је. Наши гледаоци  су информисани о овом инциденту, и са нашом одлуком да се одмах обустави приказивање овог забавног програма. Такође, ова епизода ће такође бити избрисана из библиотеке медија фајлова «, изјавио је Палецкис.

Тагови: ; ;